CÀNDID TRUJILLO PONS

Càndid Trujillo, nascut a Palma el 1989, s'especialitza en cornamusa i música tradicional de les Illes Balears al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears. Va ser aquí on va trobar els mestres que li han aportat més, com Xavier Carbonell i els instrumentistes Josep Rotger, Tomàs Salom i Pep Toni Rubio, que l'han acompanyat a la dedicació com a intèrpret i ha la recerca de diferents àmbits dels l'instruments de la colla de xeremiers. Ha participat com a xeremier i flabioler amb grups com els Ministrers de Vilafranca, El Toll (Catalunya) o Ximbomba Atòmica i en formacions de música antiga com els Ministrils del Consell de Mallorca a més ha enregistrat en diversos discs de folk.

Ha actuat amb les Jeunesses Musicales International en el programa Ethno on the Road a Croàcia i ha promogut mitjançant la International Bagpipe Organisation, la cel·lebració de les Fourth International Bagpipe Conference a Mallorca. En el mateix sentit, ha participat en l'organització de conferències de projecció internacional sobre la diversitat de la cornamusa col·laborant com a músic en l'estudi Music in a bag? Controlling the bag of Majorcan and Galician bagpipes, projecte sobre l'acústica i musicalitat de la cornamusa amb el projecte GeAcMus (Geste - Acoustique - Musique) de la Université Paris-Sorbonne, on les xeremies de Mallorca han tengut un paper central.

Càndid ha estat convidat com a ponent en diversos col·loquis sobre instruments tradicionals fora de Mallorca. D'altra banda, ha publicat articles sobre música tradicional i formacions musicals antigues de Mallorca a revistes con Caramella. Al mateix temps, ha està estretament vinculat amb la cultura tradicional, com a membre actiu de distints colectius com els Gegants del Consell de Mallorca i els Tamborers de la Sala.

Avui complementa la seva activitat musical com a intèrpret amb l'assistència a seminaris i amb l'ensenyament de xeremies a escoles municipals de música de Mallorca. També imparteix cursos especialitzats i tallers a entitats, associacions musicals i centres d'educació de les Illes Balears amb els programa Viu la Cultura del Govern de les Illes Balears.


CONTACTE: