#Primavera, 2013

Majorcan Souvenir, 2012

compra'l

Carrerons i Tramuntana, 2010

una imatge d'un concert d'Eixut a Factoria el 2013

El seu funcionament estava basat exclusivament en una bateria, un baix, una guitarra i un grall de xeremies, que l'autodenominaren Rock'n'Grall. La seva identitat fou el maridatge entre els instruments, unes lletres arrelades a la terra roja i al marès de Mallorca i una posada en escena perspicaç. Des de la creació, feren una trentena de concerts a Mallorca. També feren diversos concerts al Principat, alguns d'ells molt concorreguts, com el l'Acampada Jove de Montblanc del 2010 o el Rebrot 2013 a Sant Celoni.

El grup mallorquí publicà el seu darrer treball a la xarxa el 30 d'abril del 2013 sota el títol #Primavera, dedicat a totes les persones que van protagonitzar la "primavera mallorquina" del 2012. El van enregistrar als Estudis Vaivé de Santa Margalida entre novembre i desembre del 2012, a càrrec de Josep Nadal i amb la col·laboració de Pere Estelrich.

La portada és una fotografia de Marcel Pich. la imatge és una oreneta, un aucell que ens visita durant la primavera i que té la particularitat de no poder alçar-se a volar si cau a terra.

Eixut va ser un projecte que va nèixer el 2009 de la mà de Marcel Pich i Càndid Trujillo, desprès de bones i llargues converses al bar Riu Dolç de Ciutat i de compartir cotxades de Sant Jordi a Palma anant i tornant de trobades musicals durant l'estiu de 2008.

Eixut foren Càndid Trujillo (grall de xeremies i coros), Pau Mas (bateria, percussions, coros i flabiol), Pere Llabrés (baix elèctric), Marcel Pich (guitarra i veu), Hèctor Galan (baix elèctric) i hi col.laboraren Lluc Bimbo (trombó), Sebastià Llabrés (coros), Tomeu Martí (lletres a Manifest), Margalida Serra Comas, de Ca na Codony de sa Pobla (recitat a Manifest) i Joan Alfons Marí (lletra a Oració).

Cartell del Rebrot 2013 amb la participació d'Eixut