La Much Xaranga's Band neix dia 14 d'agost de 2012 per a participar en la festa del Much de Reig a Sineu, ara ja sónun bon grapat de festes a les quals han tocat!.

El responsable principal de la xaranga del Much és en Miquel Tugores Monara. Pau Mas també és el culpable principal de la xaranga que ha acompanyat el Much de Reig els darrers anys. La Much Xaranga’s Band ja és un element ben consolidat en la festa del Much de Sineu.

Fa dos anys me va cridar en Miquel ‘Monara’ per si volíem venir a Sineu a fer un poc de gresca i de renou, i d’allà sorgí tot” explicà Mas a Díngola (Revista del poble de Sineu). Mas diu que va anar replegant amics seus, bàsicament provinents del conservatori de música, o dels grups musicals Eixut i Taverners i que tingueren una actuació estel·lar en la IX Mucada (2012) sense gairebé assajar. L’any de després ja s’ho prepararen un poc més, canviaren el repertori de cançons i s’endiumenjaren correctament per a l’ocasió. Aquest segon any, doncs, es trobaren unes setmanes abans del 14 d’agost i assajaren una dotzena de

cançons festives i ballables, com requeria la X Mucada. Es pot dir que aquest dia la improvisada banda va actuar per a unes quatre o cinc mil persones, les que assistiren a la festa més esperada de l’estiu en el Pla de Mallorca.

Des d’aleshores la Much Xaranga’s Band participà aquest mateix any al correbars de les Festes de Sant Bartomeu a Consell, a la Cursa en roba interior de Bunyola, i a la Nit de l’Art de Palma (amb un èxit rotund si es fa cas de la munió de gent que els seguia pels carrers aquella nit). El 2014 participaren en la nova festa alternativa de Palma (l’Orgull Llonguet de dia 19 de gener), a la RuaBar de Sineu, al Pub s’Acústic de Llubí o al correbars organitzat per Pla de Mallorca en Marxa.

Avui el grup continua actuant més enllà del poble de Sineu escampant el nom de la festa allà on va, com és el cas de la nova Festa de la Garrova Estrucada, també identificada com a Santa Càndida Estrucada, una gran batalla de garroves al poble de Llucmajor.

La IX Mucada amb Monara al capdavant de la Much Xaranga's Band el 2012

Miquel Tugores ‘Monara a la portada del Díngola del juliol de 2018

Carousel imageCarousel imageCarousel image

Els inicis de la xaranga amb el germans Lluc i Adrià Bimbo, els germans Tomeu i Joan Garcies, Julian Abad i Pau i Càndid a la IX Mucada del 2012 i la formació de la Mucada del 2017 amb els germans Bimbo, els germans Garcies, Josep Oliver, Ferran, Samuel Martínez, Josep Castell i Miquel Àngel Rigo.

The Much Xaranga's Band

Perfil de la banda i contacte

Lo Much de Reig

Perfil de la festa