No hi ha temps que no torn, 2013

compra'l

La por no és res si la volen veure, 2014

compra'l

EL GRUP


Taverners es posà en marxa gairebé de forma espontània i com a projecte 'salvavides' d'una actuació d'Eixut.

Dels inicis al 2009 fins a la seva dissolució, 2015, la cosa va anar agafant forma. Es convertí en un grup 'seriós' amb la publicació de dos discs, gairebé sense adonar-se'n. El grup no perseguí un destí concret, doncs fou un camí enriquidor en allò que cercaren. Conèixer i donar a conèixer, des del seu punt de vista, la música popular de casa nostra.

La primera actuació del grup fou a Binissalem el 28 de novembre de 2009, al concert reivindicatiu contra el Pla de Carreteres, compartint escenari amb els Grollers de sa Factoria, Cranc Pelut, Pirates Pirats i Rockn Press. També compartiren escenaris amb Coanegra, UC, Titot i David Rosell, Biel Majoral, Valtònyc, Ebri Knight, Dr Calypso, Fermín Muguruza, Orxata Sound Sistem...


Poster del concert reivindicatiu contra el Pla de Carreteres, 2009

No hi ha temps que no torn

Primer treball del quartet

Càndid Trujillo: grall, xeremies, flabiol, tamborí, percussions tradicionals, veus

Pau Mas: bombo, tabal, flabiol, tamborí, castanyoles, bateria, guitarró, veus

Pere Llabrés: baix, veus

Marcel Pich: guitarres, veu

Producció: Miquel Brunet i Taverners

Col·laboració de Noemí Garcies a Cançó de Son Coletes.

Enregistrat a Ona Edicions el febrer de 2013

'No hi ha temps que no torn' fou el títol del primer treball discogràfic. En aquest disc, el jove quartet mallorquí passa pel seu sedaç temes populars, tradicionals i d'autors de la nostra terra. No hi poden faltar temes de Maria del Mar Bonet, UC, Al‐Mayurqa, Ovidi Montllor i Guillem d'Efak. D'aquest darrer, s'hi inclou musicat el poema Siau qui sou, tot un himne de la nostra terra. El denominador comú de totes les cançons és la vigència del seu missatge. A més, la cantant i periodista Noemí Garcies va col·laborar en els recitals amb la Cançó de Son Coletes. Les fotografies les va fer Pere Joan Oliver.

El disc fou enregistrat als estudis Ona de Bunyola, amb la producció a càrrec de Miquel Brunet. De fet, fou Brunet qui animà el grup a dur a terme aquest projecte. Un projecte que serà finançat gràcies al micromecenatge. Taverners aconseguí més de 5.000 euros en 40 dies a través de la plataforma Verkami.

En Càndid, en Pau, en Marcel i en Pere iniciaven una nova etapa no sense donar les gràcies a totes aquelles persones que van creure en Taverners: als qui el 8 d'abril ompliren el teatre Mar i Terra, als qui varen venir al bar Riu Dolç cada tercer divendres de juny i a tothom amb qui compartiren tasser. També a Héctor Galán, qui formà part de Taverners els dos primers anys.

No es tracta d'un disc de versions convencional, doncs el grup es fa ben seves les cançons i la reivindicació de les seves lletres, passant‐les pel seu sedaç de joventut i personalitat. Així, les xeremies i els guitarrons s'empelten amb el so d'un bombo, un baix i una guitarra elèctrica de forma gens forçada. Acaba esdevenint també un disc pedagògic ja que torna a posar damunt la taula sons i paraules d'un temps que volen arribar a un públic jove que potser encara no coneix.

Van presentar part de l'extens repertori que van anar interpretant pels diferents escenaris de Mallorca i Catalunya. Vejau l'Historial de concerts.


RECONEIXEMENTS:

El treball No hi ha temps que no torn resultà finalista als guardons Enderrock en les categories de Millor Disc Folk i Millor Cançó Folk pel tema Siau qui sou, del poema de Guillem d'Efak musicat pel grup. Van esdevenir així l'únic grup mallorquí finalista que cantà en català a l'edició 2014 d'aquests premis musicals.

Reb el Premi Pau Casesnoves 2013 i és finalista amb el treball La por no és res si no la volen veure als Premis Enderrock en la categoria de Millor Disc Folk i Millor Cançó Folk i Millor Lletra de Cançó per al Sant Antoni. El 2005 reb el Premi Bartomeu Rosselló-Pòrcel de l'Obra Cultural Balear.