Pau Mas i Càndid Trujillo són dos músics mallorquins i toquen plegats des del 2006. Tenen per finalitats la interpretació, divulgació i recerca de la formació tradicional de la colla de xeremiers i els seus instruments, les xeremies i flabiol i tamborí.

Tot i que les seves actuacions són principalment a la seva terra, Mallorca, durant la seva trajectòria les sortides fora de l’illa s’han consolidat. Cal destacar les participacions en festes declarades d’interès cultural immaterial com la Festa de l’Estendard o la Festa Major de Vilafranca del Penedès acompanyant els Panderos, diverses actuacions en festivals, la participació en diverses ocasions amb l'Organització Internacional de la Cornamusa així com un ampli calendari d'actuacions.

Encara que la formació és un duet de música tradicional de carrer, també han publicat varis discos amb formacions musicals com Taverners i Eixut. A més enregistren cançons en treballs discogràfics amb grups com Ebri Knight o Posidònia Folk ambdós premiats per la crítica musical. Han col·laborat en diverses formacions com el Joch de Ministrils del Consell de Mallorca, Ximbomba Atòmica, Música Nostra, Tamborers de la Sala i en diverses colles de xeremiers de Mallorca i Catalunya.

Actualment complementen la seva activitat musical realitzant cursos específics sobre la tècnica d'aquests instruments i la formació de la colla de xeremiers així com mostres divulgatives i tallers d'instruments tradicionals.


Notícies:

La doctora Cassandre Balosso-Bardin parla sobre les xeremies a Mallorca