CÀNDID TRUJILLO PONS

Càndid, nascut a Palma el 1989. S'inicia amb la música tradicional als 14 anys i és submergit en el món de les xeremies a través d'aprenentatges no oficials i amb la transmisió oral com a primer mètode d'aprenentatge. L'any 2014 finalitza els estudis de música tradicional al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears amb l'especialitat de vent i amb la cornamusa com a instrument principal. A més de les xeremies, també toca el flabiol i tamborí i la tarota.

Va ser al Conservatori on va trobar els mestres més destacats i que més l'hi han aportat a la seva posteriror dedicació com a intèrpret de xeremies i ha la recerca de diferents àmbits dels instruments de la colla de xeremiers.

Posteriorment al treball acadèmic al conservatori, ha col·laborat en diverses ocasions amb la Dra. Balosso-Bardin no només durant la seva tesi doctoral, sinó també en diversos projectes postdoctorals durant el 2017 i 2018.

Ha participat com a xeremier i puntualment com a flabioler amb grups com Ministrers de Vilafranca i El Toll (Catalunya), també actuat amb Ximbomba Atòmica i en formacions de música antiga com els Ministrils del Consell de Mallorca. Ha col·laborat amb diverses colles de xeremiers acompanyant seguici popular català a més ha enregistrat les xeremies en diversos discs de folk i en projectes pròpis amb Pau Mas com Taverners, 2013 o Eixut, 2012.

Càndid ha estat convidat com a ponent en diversos col·loquis sobre instruments tradicionals fora de Mallorca. D'altra banda, ha publicat articles breus sobre música tradicional i formacions musicals antigues de Mallorca a revistes com Caramella. Al mateix temps, ha estat estretament vinculat amb la cultura tradicional, com a membre actiu de distints col·lectius com els Gegants del Consell de Mallorca i els Tamborers de la Sala.

Càndid també va participar en el programa Etnho on the Road de les Joventuts Musicals Internacionals a Croàcia, portant-lo ha experimentar amb músiques tradicionals i nous llenguatges aplicats al gènere folk amb més de dinou músics de procedències com Suècia, Àustria, Estats Units, Bèlgica, França...

Avui complementa la seva activitat amb l'assistència a cursos i seminaris formatius sobre música, instruments, i cultura tradicional amb mestres com Dani Carbonell, Francesc Vallcaneres, Francesc Vicens, Raül Genovès.. És docent de diverses escoles de música, entre elles a ses Salines, Esporles , Algaida o per a l’Associació Cultural Gegants de Santa Maria. Realitzat cursos especifics en cornamusa i tallers musicals a entitats, associacions i centres d'educació de les Illes Balears amb el programa Viu la Cultura del Govern de les Illes Balears.


Contacte:

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image