CÀNDID TRUJILLO PONS

Som en Càndid Trujillo Pons. Em vaig iniciar a la música tradicional al 2004 en l'edat de catorze anys i em vaig submergir en el món de les xeremies a través d'aprenentatges no oficials amb la transmissió oral com a primer mètode d'aprenentatge.

Vaig realitzar els estudis propis de música tradicional al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears i me vaig especialitzar en cornamusa de Mallorca. Al llarg del anys he tengut oportunitat d'acurar la interpretació de les músiques de tradició oral per a colla de xeremiers i dedicar-me a conèixer altres instruments tradicionals com el flabiol o la tarota.

He participat activament amb Cassandre Balosso en diversos estudis sobre els xeremiers a Mallorca i d'altres en relació al músic i el control del seu instrument. -Music in a bag? Controlling the bag of Majorcan and Galician bagpipes, de la Sorbonne Université, (2017).

Ara com ara estic centrat en la interpretació musical, l'ensenyament i la divulgació dels instruments de la colla de xeremiers i altres instruments populars. Imparteixo cursos específics sobre la tècnica de la cornamusa de Mallorca i tallers musicals a entitats, associacions i centres d'educació de les Illes Balears amb el programa Viu la Cultura del Govern de les Illes Balears.

He participat com a sonador en formacions de carrer a diverses festes tradicionals i populars de Mallorca i al Principat acompanyant seguici popular, dels quals destaco el Ball de Panderos (Vilafranca del Penedès), els Cavallets de Sant Sebastià (Pollença) i el Ball d'en Serrallonga (Tarragona). També he actuat amb grups com Ximbomba Atòmica i en formacions de música antiga com els Ministrils del Consell de Mallorca. A més he enregistrat les xeremies en diversos discs de folk i en projectes propis amb Pau Mas amb Taverners o Eixut.

La meva vida musical m’ha portat a participar en diverses ponències, algunes fora de l'illa com les IV Xornadas arredor da música tradicional, (Galícia). A més, d'actuacions en televisions i conferències internacionals com la II i IV International Bagpipe Conference a Londres 2014 i ha Mallorca 2018 en la que vaig ser-ne el coordinador local. També he participat en el programa Etnho on the Road de les Joventuts Musicals Internacionals (Croàcia 2013).

D'altra banda, he publicat articles breus sobre música tradicional i formacions musicals antigues de Mallorca a revistes com la Caramella. Al mateix temps, ha estat estretament vinculat amb la cultura tradicional, com a membre actiu de distints col·lectius com els Gegants del Consell de Mallorca i els Tamborers de la Sala.

Avui, assistesc habitualment a cursos i seminaris formatius sobre música, instruments i cultura tradicional. He tengut oportunitat de rebre classes de mestres com Daniel Carbonell, Raül Genovès, Xavier Carbonell, Jaume Ayats, Tomas Salom, Josep Rotger o Pep Toni Rubio.

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Contacte:

currículum