CÀNDID TRUJILLO PONS

(Palma, 1989) és, principalment, músic. Va iniciar-se en el món de les xeremies el 2003. Actualment, a més de ser-ne intèrpret, n'és mestre en diversos centres i escoles.


Interessat des d'un principi en el context i les funcions pròpies de la colla de xeremiers, es dedica a la divulgació de les xeremies, en la tècnica i interpretació pròpia de l'instrument i de les músiques de tradició oral. El fruit d'aquest projecte s'ha materialitzat en múltiples actuacions destacades, diverses participacions i col·laboracions amb la International Bagpipe Organisation i la realització de múltiples tallers sobre instruments i música tradicional.

Càndid va realitzar els estudis propis de música tradicional al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears en l'especialitat d'instruments de vent (xeremies com a instrument principal). També dedica llargues estones amb altres instruments com el flabiol i tamborí i la tarota. Ha participat com a músic en diverses formacions en festes tradicionals de Mallorca i Catalunya acompanyant seguici popular, dels quals destaca el Ball de Panderos (Vilafranca del Penedès), els Cavallets de Sant Sebastià (Pollença) o el Ball d'en Serrallonga (Tarragona). També ha actuat amb diverses formacions com Ximbomba Atòmica o els Ministrils del Consell de Mallorca (música antiga). A més he enregistrat les xeremies i altres instruments tradicionals en diversos discs de folk i en projectes propis com Taverners i Eixut.

Al mateix temps, ha estat estretament vinculat amb la cultura popular com a membre de distints col·lectius com el Cos de Geganters del Consell de Mallorca o els Tamborers de la Sala.

Avui, assisteix habitualment a cursos i seminaris formatius sobre música, instruments i cultura tradicional. Ha tingut oportunitat de rebre classes de mestres com Daniel Carbonell, Raül Genovès, Xavier Carbonell, Jaume Ayats, Tomas Salom, Josep Rotger o Pep Toni Rubio.

ENLLAÇOS PERSONALS: